Hvalpe uge for uge

Lagotto hvalpe Hareskoven

Ved Familien Stork * Solbrinken 34 * 2750 Ballerup * Telefon 28 91 18 83

23. november -14

Nu kan vi også selv se at Gioia er gravid. maven føles udspilet, vævet omkring brystvorterne er hævet. Og vores tidligere utrættelige hund er blevet en smule magelig.

16. December -14

Kl 04 om morgnen ombestemmer Gioia sig og vandrer ud af den fine fødekasse i stuen, som hun ellers har indrettet sig i de sidste døgn. Jeg ligger på en madras ved siden af, venter og småblunder . Men Gioia vil ovenpå i det kølige soveværelse. Med sig tager hun sit tøjdyr og sine veer. Tøjdyret er næsten gennemvådt fordi hun er begyndt at slikke på det, det må føles trygt at ha med?

 

Det er ikke meningen at fødslen skal foregå i den trangeste krog af det lille kølige soveværelse. Men vi indretter os nødtørftigt, med aviser, tæpper og håndklæder. Jeg på knæ på gulvet, med jordemoder kurv mm. tæt ved. Inger og Oskar klar til at notere alt ned og tage lidt billeder.

 

På under 2 timer føder Gioia unden besvær 8 kraftfulde, sunde, raske og FLOTTE hvalpe: 4 hanner og 4 hunner. 4 stk vejer 275 gram +/- et par gram. Resten mellem 320 og 350 gram. Dvs alle stærke og velskabte, med suttekraft og gå-på-mod. Ingen svagelige eller døde. En dejlig lettelse!

 

16. December -14 - efter fødslen

Efter at have sundet sig en time i soveværelset, gør vi klar til at flytte ned i stuen til "fødekassen". Gioia forstår heller ikke hvorfor jordemoderen hele tiden vil dække de våde hvalpe til med varme håndklæder, pga det kølige soveværelse. Hvalpene skal jo også skal både passes, nusses og slikkes af den rigtige mor, samtidigt. Vi samler alle 8 små i en lun kurv, så hele banden kan komme ned til en dejlig varm og ren, nu omdøbt: Barsels Kasse :-)

 

Vi er alle 3 helt høje, og ret bløde i knæene efter en vidunderlig oplevelse.

 

Først på eftermiddagen, gisper Gioia stadig pænt. Det er helt naturligt og pga de nødvendige efterveer, der skal få livmoderen til at trække sig sammen. Men jeg synes det er tiltagende, - og ryster hun ikke også lidt rigeligt nu?

 

Efter telefon samtele med Kirsten fra Yduns Blue og vores dyrlæge giver jeg hende en injektion med flydende kalk tilskud i nakkeskindet. Bare for en sikkerheds skyld... Selv om dyrlægen i telefonen måske mest synes det er for min skyld :)

Men ok, det skader ikke, og forebygger såkaldt kalkchock, en ubehagelig efterreaktion.

 

Nu glæder vi os til at lære dem alle lidt at kende de kommende dage. Og jeg ser frem til at kunne skrive til de kommende hvalpekøbere at stuen nu er fuld af hyggelige grynt henne fra barselskassen.

Januar og februar 2015

7 hvalpe var solgt allerede før fødslen. Og den sidste få dage efter fødslen.

Vi har haft en stor og livsbekræftende oplevelse ved at have stuen fuld af hvalpe, og efterhånden også haven. Der har været dejligt mange gæster. Venner og familie er kommet i en lind strøm - sjældent har vi været så populære :-) Der har også været travlt. Med sultne hvalpe og tissetåre m.m. her og der.

 

Vi har haft tæt kontakt og mange besøg af alle 8 hvalpekøbere og deres familier. I det hele taget har vi følt os meget priviligerede med 8 sunde og gode hvalpe, der bare indtog livet med stor appetit.

Vi har nydt alle dagene og hygget os med at følge hver enkelt hvalp. Og sætte så gode og stimulerende rammer op for dem, som vi nu kunne, selv om det var vinter og første gang for både os og Gioia.

 

Medio februar

Nu er alle hvalpe i deres nye familier og stuen er meget, meget stille. Tak til alle der har hjulpet os med stort og småt. Det har været en skøn tid.

D. 17. December -14

Så er der ro i kassen igen efter den første kontrolvejning i morges, hvor hvalpene var 24 timer gamle. Alle har taget på! Men en vægtøgning fra 4% til 11% i fht fødselsvægten.

 

Hende der "kun" har lagt sig ud med 4%, er den største hun, så hun er stadig den 2. største af alle. Ham der har fedet sig med hele 11,5% er en af hannerne fra 275 grams banden, altså de 4 der vejede 275 gram +/- ét gram. Uanset, alle hvalpemaver er dejligt trinde, så jordemoderen er svært tilfreds med det første døgn.

 

Gioia arbejder sørme også for det. Hun stiger ikke ud af kassen frivilligt. Mad og vand bliver serveret foran hende, og hun spiser "når hun får tid". At komme ud på luftetur skal der kæmpes lidt om, hun ser ingen fidus i det. Og vender om på hælen så snart gjort er gjort. Hyler hjertenskærende foran hoveddøren, hvis det tager for lang tid at åbne den. Utrolige instinkter...

 

8. December -14

Så fik vi den kombinerede føde / små-hvalpe-kasse ind i stuen denne weekend. Oskar har tætnet den med plast og lister hele vejen rundt. Vores sofa er flyttet et par meter ud i rummet og et forhæng er hængt op så kassen er skærmet af ind til resten af stuen, hvis Gioia får brug for det. Så nu har vi vist det praktiske klar til det kommende Jule Krybbe Spil....

Gioia er gået over til hvalpekost for noget tid siden. Hendes maveskin er befriet for pels på brystet, så hvalpene nemt kan finde føden. Hun virker i det hele taget harmonisk og afslappet med det hele. Selv om hun er stor og tung, vil hun stadig gerne løbe og virker frisk og kvik, også på de lidt længere ture. Vi venter alle spændt...

10. november -14

Så fik vi endelig scannings resultat. Det er nu 25 dage siden parringen. Gioias mave indeholder hele 5 små bobler, der bliver til lagotto hvalpe få dage op til jul. - Mindst 5, sagde dyrlægen, måske nogle flere. Det vigtigste for os, er at at vi nu har naturvidenskabens ord for at Gioia virkelig ER gravid.

Ju-bi!!

25. okrober -14

Vi glæder os til at lægge billeder op af de små nyfødte lagotto hvalpe.

Men indtil videre er hvalpene "bare" nogle celler der ivrigt deler sig og bliver belivede med det der skal til for at blive nogle gode hvalpe.

 

Gioia 8-9 uger gammel

 

 

Copyrights 2014 © All Rights Reserved