Om Lagotto romagnolo

Lagotto hvalpe Hareskoven

Ved Familien Stork * Solbrinken 34 * 2750 Ballerup * Telefon 28 91 18 83

 

Gioia tager det som en leg, her med Inger på klippekursus hos Kirsten Panitzsch, Kennel Yduns Blue

Lagotto Romagnolo

 

Lagottoer er en livlig og meget trofast hunderace, der knytter sig tæt til sine mennesker. Det er kloge og meget lærenemme hunde, gode svømmere som elsker vand og næsten ikke kan få nok af mental og fysisk træning. Lagottoer har en meget fin lugtesans. I Italien og på Gotland i Sverige er lagottohunde brugt til at finde trøfler, deraf navnet "Italiensk Trøffelhund".

 

Nogle lagottoer skal lige se nye mennesker lidt an før de ønsker kontakt, men husker gladeligt alle de har mødt, selv flere år tidligere. Lagotto Romagnolo er en gammel italiensk hunderace, der skal være genkendt på etrustiske tegninger 700 år før vor tidsregning. De har op gennem tiden bla været brugt til fugle jagt på de italienske vådområder.

 

Lagotto hunde kan tåles af nogle allergikere, der ellers ikke tåler hunde, da de ikke fælder. De skal klippes nogle gange om året, og pelsen skal redes igennem jævnligt for ikke at filtre.

 

Efter at have haft labrador retriver en del år, som jo fælder pænt meget, troede vi ikke rigtig på at lagottoer ikke fælder. Men det passer! Lagotto romagnolo er en fældefri hund. Ingen hundehår på hverken møbler, dit tøj eller gulv. Støvsugeren skal dog bruges af og til, alle hunde slæber jo noget skov og jord med ind uanset hvad.

 

Klipningen kan nemt læres, så man kan gøre det selv. Også selv om man sjældent holder på en saks ellers.

 

Dansk Lagotto Klub arrangerer jævnligt klippekurser, Lagottotræf, kurser i sporarbejde, trøffeljagt, og fælles gåture. Det er hyggeligt at møde andre lagottoejere. Racen ikke er så stor i Danmark - endnu da. Men den er kraftigt stigende - af rigtig god grund.

 

Dansk Lagotto Klub LINK http://www.lagottoklub.dk/klub-aktiviteter.aspx

 

En lagotto på trøffeljagt på Gotland i Sverige. Det er ikke meget en lagotto hellere vil end at arbejde

 

 

Copyrights 2014 © All Rights Reserved